Overslaan en naar de inhoud gaan

We fietsen meer dan ooit tevoren! Maar heeft uw dienstenpakket al een fietsverzekering?

Twee lockdowns zetten de Belg massaal aan het fietsen. Een trend in stijgende lijn, zo blijkt uit cijfers van Telraam.net. Belgen beschouwen hun (e-)fiets dan ook steeds vaker als een waardevol bezit. En wie vaak fietst, verwacht én verdient eenzelfde bescherming te genieten als een automobilist. Daarom bieden veel bedrijven hun klanten en werknemers een fietsverzekering met brede dekking en goede pechverhelping. Springt uw organisatie mee op de tweewieler?

afbeelding

Hoezo stijgt het aantal fietsers?

Telraam.net verzamelt gegevens over de verkeersdrukte op lokale, Belgische wegen. Uit hun cijfers blijkt dat we sinds de coronacrisis onze auto meer en meer aan de kant laten staan voor de fiets. Het aantal auto’s en vrachtwagens daalde zelfs met 50 tot 60 procent. De verkoop van e-bikes is dan weer drastisch toegenomen. De elektrische fiets zorgt immers dat we een grotere afstand kunnen overbruggen op minder tijd. Meer locaties binnen fietsbereik dus!

Dat we met z’n allen regelmatiger op de fiets springen, kan verschillende oorzaken hebben. Misschien wil de Belg liever een frisse neus halen dan het drukke openbare vervoer te nemen? Of ontdekte hij fietsen simpelweg als een fijne vrijetijdsbesteding. Hoe dan ook, het ziet ernaar uit dat de Belg een mentaliteitswijziging heeft doorgemaakt die ervoor zorgt dat het fietsverkeer de komende jaren nog meer zal stijgen.

Meer werknemers op de fiets

De fiets nemen naar het werk zat al een tijdje in de lift. Maar ook deze trend kent een stijging sinds de coronacrisis. Onder meer een onderzoek van VAB van begin mei 2020 toont aan dat 1 op 10 autopendelaars overstapte van wagen naar fiets.

Een groeiend aantal organisaties biedt hun personeel daarom speciale voordelen die inspelen op gezonde en duurzame mobiliteit. Dan gaat het bijvoorbeeld om een fietsvergoeding of leasingcontract, inclusief omniumverzekering en 24/7-pechverhelping. Ook fiscaal biedt de bedrijfsfiets alleen maar voordelen.

Mee met de fietstrend: altijd veilig onderweg

Eigenlijk hoort een fiets als hoofdvervoermiddel net zo efficiënt beschermd te zijn als een wagen. Terwijl vroeger alleen wielertoeristen hun dure racefiets verzekerden, is een goede fietsverzekering nu de regel. En dat hoeft helemaal niet te verbazen, want de nood is hoog.

Volgens Statistiek Vlaanderen is - na woninginbraak - fietsendiefstal de meest voorkomende misdaad. Een elektrische fiets kost al snel enkele duizenden euro’s: een lelijke streep door de rekening wanneer die gestolen wordt. Ook een ongeval valt niet uit te sluiten, zeker niet wanneer je als fietser ondertussen snelheden tot wel 45 kilometer per uur haalt.

De gestrande fietser rekent - logischerwijs - liefst op assistentie in geval van pech onderweg. Nochtans is dat niet altijd vanzelfsprekend, want de ene fietsverzekering is de andere niet. Een degelijke fietsverzekering? Die biedt ook pechassistentie, met de mogelijkheid om fietsers én hun fietsen veilig naar huis te voeren, waar ze zich ook bevinden.

Bike assistance boost de klantbeleving

Wil uw organisatie ook een missie maken van fietsen? Geef uw fietsende klanten of medewerkers een duwtje in de rug en bescherm hen op hun tochten. Het Bike Assistance-pakket van AXA Partners voorziet doordachte (all-in-)verzekeringsmodules en assistentie-formules voor het hele gezin. Met Bike Assistance is de fietser op alles voorzien: van een ongeval in het buitenland tot diefstal of lekke band in de binnenstad. Hij en zijn gezinsleden kunnen overal en altijd terugvallen op dekking en een 24/7-pechverhelping. Bovendien is ook een regelmatig fietsonderhoud vast onderdeel van het pakket.

Het uitstekende partnernetwerk van AXA Partners biedt uw bedrijf de mogelijkheid zich te profileren als een moderne mobiliteitspartner. Door uit het Bike Assistance-pakket de verzekeringsmodules én assistentieformules te kiezen die uw klant nodig heeft en ze strategisch in uw productaanbod op te nemen, creëert u een positief contactmoment met uw fietsende klanten. Onderweg kunnen ze altijd op u rekenen.

Deel dit artikel