Overslaan en naar de inhoud gaan

Teleconsultatie: een online raadpleging voor wanneer u uw huis niet mag verlaten

Een digitaal medisch consult helpt patiënten bij twijfel over symptomen van corona. Een dokter kan via een videoconsultatie de patient geruststellen of doorverwijzen naar het ziekenhuis. Als een dokter aangeeft dat de patiënt thuis moet blijven, kan er op een later tijdstip een opvolging worden gegeven om de situatie te monitoren.

afbeelding

Om vele redenen is een videoconsultatie met dokter uitermate geschikt om mensen nu te begeleiden en de juiste stappen te zetten.  Eerstelijnszorg blijft gegarandeerd en teleconsultatie ondersteunt de reductie van besmettingsrisico's.

Waarom?


Voor de bevolking:


•    Onnodige verplaatsingen en fysiek contact worden vermeden
•    Er is onmiddellijk medisch advies beschikbaar om raad te geven wat men best doet. Ook wanneer de huisarts niet beschikbaar is of buiten de kantooruren
•    Teleconsultaties helpen tegen overbelasting van wachtruimtes waardoor kans op besmettingen verminderen
•    Ziektes kunnen opgevolgd worden zonder dat de patiënt zich moet verplaatsen.

Voor onze gezondheidszorg


•    Snellere detectie:  patiënten zullen sneller een dokter bevragen bij twijfel
•    Betere doorstroming en ontlasting van de eerstelijns zorg: teleconsultatie huisartsen kunnen beter adviseren welke actie de persoon onderneemt of waar zich naar te wenden
•    Teleconsultaties maken tijd vrij bij de dokter voor die consultaties die enkel ter plekke kunnen gebeuren
•    24/7 toegankelijke zorg

Maar hoe werkt dat nu precies, zo’n Teleconsultatie? Makkelijk: mensen bellen in, beantwoorden enkele vragen en krijgen binnen de 30 minuten een afspraak met een arts. Dag en nacht, ook in het weekend. Op het uur dat ze zelf gekozen hebben, krijgen ze met een unieke toegangscode toegang tot een videogesprek. De arts geeft hun praktische raad of een diagnose, of verwijst hen door naar een specialist, huisarts of de spoeddiensten. Heeft de patiënt medicatie nodig? Dan krijgt hij het voorschrift meteen online doorgestuurd. Het verslag van de arts komt achteraf automatisch in het medische dossier van uw klanten terecht. 

AXA Partners is de eerste maatschappij in België die de digitale huisarts aanbiedt. U kunt onze Teleconsultatie-service makkelijk toevoegen aan uw eigen aanbod naar uw klanten, of het aanbieden aan uw medewerkers. 

Deel dit artikel