Overslaan en naar de inhoud gaan

Travel

Met Vakantiedokter-app biedt Sunweb Group zijn reizigers gemoedsrust

  • #Travel

De Sunweb Group zet alles in het werk om zijn reizigers een onbekommerde vakantie te laten genieten. In samenwerking met AXA Partners Benelux werkte ze - in volle coronacrisis - de Vakantiedokter uit, als in-app service. Dankzij deze service kan iedereen die via een van de reisorganisatoren uit de Sunweb Group reist, online een huisarts uit eigen land raadplegen. 24/7, en in de eigen taal.

afbeelding

Vandaag is op reis gaan net dat tikkeltje anders. De reislust blijft groot, maar reizigers boeken hun vakantie alsmaar later, of durven niets meer vast te leggen - uit angst voor mogelijke onverwachte gezondheidsperikelen. Sunweb Group wil dat haar klanten naast vakantieplezier ook gemoedsrust genieten. Daarom vraagt ze AXA Partners om de teleconsultatie-oplossing te koppelen aan hun servicemodel.

Vakantiedokter-app stelt gerust

Om hun reizen zo onbekommerd mogelijk te beleven, biedt Sunweb Group haar klanten via haar Sunweb-app services als boekingsinformatie en reisupdates aan. Sunweb onderzocht hoe ze deze in-app services verder konden uitbreiden. Dat proces kwam door de wereldwijde coronapandemie in een stroomversnelling terecht. De bewezen teleconsultatieoplossing van AXA Partners als service in hun app opnemen was dan ook een logische volgende stap.

‘Als je op vakantie in het buitenland met een kwaaltje of ziekte te maken krijgt, is het niet evident om een dokter te vinden,’ zegt Brenda Van Leeuwen, Chief Digital Officer bij Sunweb Group. ‘Vaak is de taal een grote barrière. Om onze reizigers het grootst mogelijke comfort te bieden, hebben we samen met AXA Partners Benelux nu ook dat probleem de wereld uitgeholpen. De Vakantiedokter-functionaliteit in onze Sunweb-app helpt via online videoconsultaties onze vakantiegangers snel aan een diagnose en geeft hen advies.’

Snelle go-to-market dankzij whitelabeling

In een uiterst kort tijdsbestek kon SunWeb Group zijn nieuwe in-appservice uitrollen en zijn klanten de online raadplegingen aanbieden. Dankzij onze whitelabel-aanpak schoeien we immers de door ons ontwikkelde platformen in geen tijd op de leest van onze klanten en schakelen we onze bestaande services en netwerken voor hen in. Zo ook in dit geval.

In nauwe samenwerking met de Sunweb-teams rolden we ons Teleconsultation-concept op maat van hun app uit en stelden we ons netwerk van professionals ter beschikking. We zorgden dat zowel de persoonlijke als de app services naadloos aansloten bij het merk en de dienstverlening waarmee Sunweb-klanten al vertrouwd zijn.

Operationeel netwerk zorg- en dienstverleners

Het netwerk van serviceverleners breiden we continu uit - in Nederland, België en andere landen. Zo kunnen reizigers die via een van de merken van de Sunweb Group boeken, vanop elke vakantiebestemming via videocall op online raadpleging bij een dokter uit België of Nederland. En dit, in het Nederlands, Frans of Engels. Ook vertrekkers uit niet Benelux-landen zoals United Kingdom, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Zweden. Zij krijgen een Engels-, Frans- of Duitstalige arts aan de lijn.

We selecteren daarbij niet alleen de artsen en medische professionals die de online raadplegingen uitvoeren. We bemannen en beheren ook de callcenters die reizigers opvangen en afspraak geven.

Vakantiedokter: vlekkeloze online raadplegingen via de Sunweb-app

AXA Partners staat - in naam van de Sunweb Group - van a tot z in voor het vlekkeloos verloop en de opvolging van die online dokterbezoekjes en zorgt voor de kwaliteitscontrole.

‘Wij garanderen alle reizigers dat ze steeds een dokter bij de hand hebben,’ vertelt Joeri Marien, sales- en marketingdirecteur van AXA Partners Benelux. ‘24/7 en waar ze zich ook bevinden kunnen ze een videoconsultatie met een huisarts uit het eigen land voeren. Deze innovatieve en impactvolle service is baanbrekend voor de reissector en een stevig antwoord om reizen veilig te houden. Sunweb Group is de eerste reisorganisatie die haar reizigers tijdens hun vakantie in contact brengt met een arts uit het thuisland. We zijn blij dat we dit mee mochten waarmaken.’

Vakantiedokter: 24/7 een dokter op speed-dial

Sunweb-klanten kunnen onbeperkt gebruik maken van deze dienst. Zo vertrekken ze met een veilig gevoel op vakantie, en zijn ze gerust, ook als ze ter plekke te maken krijgen met medische kwaaltjes. De videoconsultatie gebeurt via smartphone, tablet of laptop. Na een initiële telefonische contact is een online consultatie met een dokter zelfs al binnen de 30 minuten mogelijk. De dokter kan een diagnose stellen, advies geven of doorverwijzen, en dit 24 op 24.

Om de kwaliteit te kunnen garanderen, krijgt de arts de oproeper altijd in beeld ziet, dat is een absolute voorwaarde voor AXA Partners. Sunweb Group staat daar helemaal achter en maakt technologisch alles mogelijk zodat dit in een beveiligde online omgeving kan verlopen die voldoet aan alle kwaliteitsprotocollen en erkenningen die bij een fysieke consultatie van toepassing zijn.

Meer weten over de teleconsultatie-oplossing van AXA Partners? Ontdekken hoe u via onze whitelabel-aanpak uw klantbelevingen verrijken kan?

Over Sunweb

Sunweb Group is een van de grotere online travel agents die binnen en buiten Europa reizen aanbiedt. Ze zijn gevestigd in verschillende landen en bieden reizen aan onder verschillende brands. Sunweb en Eliza was here zijn daarbij de bekendste.

Om onze reizigers het grootst mogelijke comfort te bieden, bouwden we samen met AXA Partners Benelux de Vakantiedokter-functionaliteit in onze Sunweb-app in. Sunweb-vakantiegangers die medisch advies nodig hebben, raadplegen 24/7 een arts uit het eigen land - via online videoconsultaties. Zo zijn ze er meteen weer bovenop en kunnen ze verder van hun trip genieten .

– Brenda Van Leeuwen, CDO bij Sunweb Group 

Deel deze case