Overslaan en naar de inhoud gaan

Healthcare

Cares-Assistance: een overlijdensbijstand in samenwerking met Marnic Vandenbroucke

  • #AXA Partners

Een makelaar die meer dan alleen financiële steun wou geven aan zijn klanten. Marnic Vandenbroucke, een man met een idee en wij geloofden erin: bijstand bij het overlijden van een familielid. Dankzij co-creatie ontstond Cares Assistance, een mooie partnership en een waardevolle dienstverlening vanaf nul opgericht door Marnic Vandenbroucke en AXA Partners.

afbeelding

De aanpak: een man met een idee, daar komt co-creatie van


Na 15 jaar als makelaar in het leven te staan en het gevoel te hebben enkel ‘geld’ te kunnen geven, wou Marnic Vandenbroucke nog meer steun aan zijn klanten bieden. Vanuit het gevoel begrensd te zijn in de hulpverlening door ongeacht het schadegeval alleen maar financiële steun aan te kunnen bieden, kwam het idee om een “familiale bijstand” te creëren die gezinnen helpt op de moeilijkste momenten in hun leven. Wat is er moeilijker dan een overlijden?

Een transparante samenwerking en betrokken partner

Het partnershap ontstond na vele intense gesprekken en door de onvermoeibare drive van Viviane Schepens, Business Development Manager bij AXA Partners. Zowel Marnic Vandenbroucke als AXA Partners spelen de rol die ze best kunnen: Marnic Vandenbroucke creëerde het concept aan de hand van zijn ervaring en kennis van de markt, AXA Partners vulde dat aan met haar sterke netwerk van dienstverleners, maar zette  eveneens haar expertise er tegenover. Deze combinatie en de absolute overtuiging van zowel Marnic als AXA Partners om antwoorden te vinden op onbeantwoorde maatschappelijke noden en de meest waardevolle dienstverlening af te leveren, maakt Cares-Assistance het schitterende product dat we vandaag de dag kennen.

Het inlevingsvermogen en de manier waarop AXA Partners, toch een wereldspeler, zich bijna achteloos wegcijfert in een project apprecieer ik zeer. AXA Partners was vooreerst geïnteresseerd in het finale product en de service naar de klant, niet in haar naambekendheid en marge.

– Marnic  Vandenbroucke

Het resultaat: een service die veel lasten rond een overlijden verzacht

Met Cares Assistance wordt er ingespeeld op de ongelofelijke lawine aan problemen en uitdagingen die er op de nabestaanden afkomen voor tijdens en na een overlijden. Het meest revolutionaire deel van deze bijstand is dan ook dat Marnic Vandenbroucke als allereerste privé organisatie palliatieve bijstand aanbiedt. De bijstand helpt klanten dus van zodra ze in hun terminale levensfase zitten. Niet alleen voor en tijdens, maar zelfs tot een jaar na het overlijden staan Cares Assistance en AXA Partners de nabestaanden bij en dit op psychologisch-, operationeel/logistiek en juridisch vlak.

 

De steunpilaren

Het uiteindelijke product kan ingedeeld worden in 3 grote steunpilaren

Overlijdensbijstand

Een gepersonaliseerd traject waarbij klanten zelf kunnen kiezen hoe hun overlijdensbijstand er zal uitzien. Van emotionele ontzorging en logistieke bijstand tot administratieve hulp.

Assistentie in het buitenland

Repatriëring, vervroegd terugkeer en expatriëring zijn allemaal services die voorzien kunnen worden.

Optioneel: Terug naar uw thuisland

Een begrafenis in land van herkomst wordt allemaal geregeld met Cares-Assistance. We zorgen ook in deze gevallen voor alle praktische, wettelijke en administratieve aspecten

 

 

En wat brengt de toekomst voor deze samenwerking?

Eind januari 2020 werd er al een eerste nieuw combiproduct geïntroduceerd: FUNERAL Care, waarbij een uitvaartverzekering (levenslang overlijdenskapitaal) wordt gecombineerd met de overlijdensbijstand. In de toekomst willen we meer van deze services aanbieden om het lijden van onze klanten te verzachten.

Onze klanten komen altijd op de eerste plaats, de kwaliteit van onze services blijft daarom topprioriteit. Daarnaast blijven we zoeken naar nieuwe health services die mensen kunnen helpen in tijden van ziekte of nakend overlijden. Vanwege de goede samenwerking met AXA Partners en de wekelijkse contacten, ben ik er zeker van dat we in de toekomst aan de hand van co-creatie deze nieuwe innovatieve services kunnen garanderen om zo goed mogelijk onze klanten bij te staan in hun moeilijke tijden.

– Marnic Vandenbroucke

Deel deze case